O listu informator

Informator je stručni list za pravna i ekonomska pitanja koji izlazi već više od pola stoljeća, neprekidno od 1953. godine jednom tjedno, na 20-ak stranica po broju, u A3 formatu, Informator svojim pretplatnicima donosi informacije, instrukcije i savjete od praktične koristi u svakodnevnome radu. Prateći zakonodavna zbivanja i probleme u praksi, Informator objavljuje članke uglednih stručnjaka i praktičara. Stajališta eminentnih osoba iz javnog života Informator redovito donosi i u intervjuima.

U listu se sustavno obrađuju gotovo sva područja prava i ekonomije: ustavno i upravno pravo, europsko pravo, međunarodno, državna uprava i državni službenici i namještenici, lokalna i područna (regionalna) samouprava, radno i socijalno pravo, mirovinsko, zdravstveno osiguranje, obvezno pravo, ovršno, trgovačko, stečajno, carinsko, vlasničkopravni odnosi, porezi, računovodstvo, financije, revizija, javna nabava, management i marketing itd.

Osim tematskih članaka i intervjua, list u svakom broju donosi odgovore na pitanja pretplatnika (rubrika VI – MI), izbor značajnijih sudskih presuda s obrazloženjima (rubrika Sudska praksa) te ažurirani popis novih zakonskih propisa i Međunarodnih ugovora Republike Hrvatske. Specifične tematske cjeline, ili one od šireg društvenog značenja, Informator povremeno objavljuje u prilogu Male stranice.

Sve informacije, instrukcije i savjete pretplatnici mogu dobiti i izravno od Informatorovih urednika – telefonski, telefaksom, e-mailom…

Sa stručnim i aktualnim člancima, kritičkim osvrtima i prijedlozima o načinu rješavanja pojedinih pitanja Informator je već desetljećima podrška u radu našim brojnim pretplatnicima, a vjerujemo i doprinos unapređenju hrvatskoga zakonodavstva.